Hubb İnteriors

GÜMÜŞ TEPSİ

 

Gümüş Tepsi genelde söz kesme ve nişan merasimlerinde boy gösterdikleri için gümüş tepsiler kullanıldıkları organizasyona göre halk arasında söz tepsisi ya da nişan tepsisi olarak adlandırılır. Söz ve nişan törenlerinde yer alan tepsiler farklı materyallerden yapılmış olabilir fakat bu materyallerin en makbulü gümüştür.

GÜMÜŞ TEPSİ
GÜMÜŞ TEPSİ

Gümüş tepsiler evlilik teklifi gibi özel anlarda da fark yaratmak isteyenler tarafındanda tercih edilmektedir, bazense özel bir jest kabülü için preminyum hediyelerin sunumunda da kullanılabilmektedir,

Gümüş Tepsi Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Lütfen Bizimle İletişim Kurun

Gümüş Tepsi Modelleri

 

Gümüş, kirli beyaz renkli bu madenin tarihten bugüne kadar kat ettiği yolculuk dillere destan nitelikte. Mısırlılar, Persliler, Çinliler, Romalılar, Lidyalılar, Osmanlılar gibi tarihe iz bırakan medeniyetlerin gündelik hayatlarının bir parçası olmuştur. Kimi zaman para yerine iki ülkenin ticaretine yardımcı oldu, kimi zaman dokumacılıkta kendine yer buldu.

Bazen en güzel evlerin köşesinde bir obje, bazen de bir takı. Zamanla hayatımıza o kadar empoze oldu ki yaşantımızın bir parçası oluverdi. Nişan sırasında gümüş bir tepsi olarak masadaki yerini aldı. Bazen yemek masalarında bir çatal bazen de en özel günlerin şahidi aksesuarlarımız oluverip çıktı. Sağlık sektöründen tutun da elektronik eşyaların üretilmesi gibi geniş bir endüstrinin vazgeçilmez bir madeni oldu.

 

GEÇMİŞTE GÜMÜŞÜN KULLANIM ALANLARI

Biraz günümüzden geriye gidelim ve de medeniyetlerin gümüşü ne amaçla kullandıklarına kısaca göz atalım.

Mesela Antik Yunan’da insanlar gümüş madenini, yemek sonrası içki bardaklarını ve yemek yenilen kapları dezenfekte etmek için kullanmış. Bunun sebebi gümüşün saflığı simgelediği ve de her şeyi temiz tuttuğuna inanılması.

Romalılar da ufak yara ve kesiklerin tedavisinde bu sihirli madeni kullanmışlar. Şarapları saklamak ve bozulmalarını önlemek adına gümüş çömleklerde depoladıkları da bilinmekte.

 

Orta Çağ’da gümüş eşyalar zenginliğin simgesiydi. Aynı zamanda Veba tehlikesinden koruduğunada inanılırdı. Hatta insanların yemeklerini bu hastalıktan korunmak adına gümüş kaplarda tükettikleri dahi olmuştur. Zamanında Avrupa’da ikamet eden çingenelerin de Vebadan kurtulmak amaçlı gümüşü vücutlarına enjekte ettiklerine dair bilgiler de mevcut. Tabi bu ayarı tam olarak ayarlayamadıklarında zehirlenme vakaları da görülmüş.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.